Ochii tuaregului

joi, 26 noiembrie 2009



O carte despre ce înseamnă, a însemnat pentru poporul tuareg Concursul Paris-Dakar şi de ce ar trebui oprită competiţia.M-a cam dezamagit Figueroa. Nu mă aşteptam să pună atâta înverşunare între două coperte.
Producători de băuturi răcoritoare şi de piese auto adică sponsorii, sunt si mari producători de mine antipersonal care mutilează milioane de copii, concurenţii lasă pe unde trec munţi de gunoaie, işi fâlfâie bogăţia sub nasul localnicilor, hidra comunistă din Europa de Est bântuie deşertul si spurcă fântânile, mecanicii sunt terorişti deghizaţi, luptători de forţe speciale, gata să ia gâtul şi lui Dumnezeu pentru un pumn de bani.
Din recenzia editurii, "...impactul devastator pe care civilizaţia occidentală îl are asupra modului de viaţă tradiţional al unor comunităţi ce au ştiut să păstreze o legatură strânsă cu natura. Pentru milioane de telespectatori din lumea intreagă, raliul Paris-Dakar este unul dintre principalele evenimente sportive ale anului, iar pentru concurenţi, o ocazie de a-şi demonstra calităţile şi a-şi testa limitele. Dar pentru tuaregi acesta nu reprezintă decât o competiţie absurdă, ce devastează teritoriul pe care îl stăpânesc de veacuri si ameninţă să distrugă una dintre cele mai spectaculoase civilizaţii ale lumii orientale. Iar pentru a se apăra le ramine o singură cale: violenţa".Poate că ar fi fost corect să se menţioneze şi faptul că până la urmă tuaregului i-a prins al naibii de bine, o sumă frumuşică, drept răscumpărare.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails