Gratar

joi, 16 aprilie 2009


Am avut o saptamana supermisto. Toate mi-au mers din plin. Si ca sa fie tacamul complet in we m-am distrat grav. Am fost la gratar. Mici zemosi, sfaraind de furie si spumegand, bolborosind de placere. Pulpe senzuale, mangaiate usor cu adiere fierbinte, matasoasa, de busuioc, asudand rumen, sfios, inabusit, broboane unsuroase. Ciuperci scofalcite, inciudat uscate, sufocate de ura si neputinta, chircite, schimonosite, stirbe, baloase, incurcate auriu in suvite indraznete, stanjenit rasfirate, de mozzarela. Bere valuri, cascada, torent. Spuma linsa lacom, sorbita, prelinsa, patrunsa de galgaieli sacadate. Cam asta ar fi distractia maxima la romani, nu? Peturi, cutii, castroane, linguri, furculite, farfurii, doape, etichete, pungi, sfori, slip, slapi, pulover, dulama, agenda, foaie de parcurs, pixuri, bilete de loterie. Strampi!!! Am uitat de strampi. Cine naiba i-o fi botezat asa?! Pentru un Gratar Reusit trebuie sa stii mai multe lucruri. Nu merge asa, oricum. Trebuie sa stii unde, cu ce prilej, cu cine
Prilej: de ziua ta, de ziua ei, de Paste, de Craciun, de ziua de leafa, de prima zi de concediu, de ultima zi de scoala, de inmormantari, de nunti, de botez, de inaugurarea podului de la Maracineni, de terminarea leasing-ului la masina, de vindecarea de galci, c-a batut Steaua, de partaj, de ciuda, de draci, degeaba.
Unde: La munte, la mare, la Babele, langa crucea de pe Caraiman, pe trotuar, la tara, in parcare, pe bloc, in fata blocului, in parc, pe plaja, langa apa, de regula curgatoare(!), langa groapa de gunoi, pe banda de siguranta, langa cosul de gunoi, langa stana/staul, in curba.
Cu cine: Cu parintii, cu socrii, cu sefu', cu nasii, cu verii, cu vecinul de la cinci, cu Gigi din liceu, cu amanta, cu subalternii, cu prietenii.
Sa gratarim bine! Pe toti!



13 comentarii:

Alex spunea...

Intr-adevar grataritul a devenit sport national. Bine ar fi ca mancaii sa-si stranga si resturile de pe marginea drumurilor si de prin paduri.

Anonim spunea...

Ne place micii!!!

Anonim spunea...

Poate se gaseste vreun tip mai "linistit" care sa rada vreo 10 - 15 ca sa ii lecuiasca de bacteria gratarului la marginea drumului =))

claudia spunea...

:) Nici chiar asa! Cred ca le ajunge friptura cu nisip, praf si gaze de esapament

Ianos spunea...

Da e un inceput bun, cu gratar bere si buna dispozitie !

claudia spunea...

@Ianos - Multumesc.Dau o bere

Tonny spunea...

Cam asa este in ceea ce priveste gratarul: toata lumea il face, difera doar felul gratarului. unii prefera porc, altii pui, altii mici, oaie, carnati, etc... unii pun carbune altii doar din lemne fac jarul. metode sunt multe acum important e sa avem ce sa punem pe gratar... asa ca poate ne vedem la marginea drumului, in spatele blocului, "La munte, la mare, la Babele, langa crucea de pe Caraiman, pe trotuar, la tara"

Tonny spunea...

si la ce am spus mai sus absolut si obligatoriu trebuie bautura: "Bere valuri, cascada, torent" si nu numai

claudia spunea...

Gaseste el, romanu' ce sa puna pe gratar. Niciodata nu va fi destul de bogat sau destul de sarac incat sa renunte la un gratar bine facut, pe buza santului

Anonim spunea...

Din pacate, la romani filosofia de viata este cultul burtii. Constat cu dezgust ca foamea este pretext de nelugiuiri si mojicii. nu cred ca exista vreo diferenta intre unul care comite o crima, "de foame" si un altul presupus instruit care "de foame", isi scoate la iveala adevarata natura, de mitocan.

claudia spunea...

Mi-e greu sa cred ca exista persoane care fiind "instruite",daca inteleg bine acest "instruit" fiind sinonim cu scolit, pot avea un comportament necivilizat, invocand ca unica scuza foamea. Adica a trecut de cei 7 ani de acasa, de rolul de cizelare a caracterului pe care pretinde scoala ca l-ar avea, fara sa fi inteles nimic?!!!!! Fara sa aiba un minim de control asupra instinctelor?! Nu cred ca romanul s-a degradat intr-atat. Cred ca n-ar trebui sa fim malitiosi. Are el, romanul pacatele lui, asta insa, mi se pare cam mult :)

Anonim spunea...

Da, ai inteles bine :). Fara sa fi depasit stadiul de primata. Recunosc, acesti indivizi sunt fascinanti pana la un punct.

claudia spunea...

Da? Pana la care? :))

Related Posts with Thumbnails